Fiscaal jurist

Wie is Ooms?

Rein OomsAl jarenlang hebben fiscale, financiële- en juridische zaken mijn belangstelling. Complexe vraagstukken intrigeren mij en dagen mij uit om er voor u het meest optimale resultaat uit te halen. Als adviseur heb ik inmiddels ruim 35 jaar werkervaring opgedaan, ik ben trots op mijn vak dat alsmaar blijft boeien en volop in beweging is, hier ligt mijn passie en mijn ambitie om ieder vraagstuk naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uit te voeren.

Loopbaan

Na de middelbare school ben ik gaan werken bij een verzekeringsmaatschappij, enkele jaren later heb ik de overstap gemaakt naar het bankwezen, hierin heb ik bijna 25 jaar gewerkt en diverse functies bekleed, onder andere als account-manager bedrijven en laatstelijk in de functie van account-manager private banking. In deze functie was ik met name verantwoordelijk voor de advisering van vermogende particulieren, directeuren-grootaandeelhouders en zelfstandig ondernemers.

Na deze periode heb ik de overstap gemaakt naar de accountancy als fiscaal jurist, en ben ik ca. 15 jaar werkzaam geweest als vennoot op een accountants-belastingadvieskantoor. Mijn klantengroep bestond uit, Zzp-ers, MKB- en familiebedrijven. Naast de algemene (internationale) fiscale adviespraktijk, bestonden mijn werkzaamheden daarnaast ook uit het opstellen van Financiële en Estate planningsadviezen.

Opleidingen

Na het behalen van mijn VWO-diploma heb ik diverse bancaire opleidingen – onder andere op het gebied van beleggen, toekomstvoorzieningen en hypotheken – met succes afgerond. Tijdens mijn studie Nederlands Recht raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de fiscale advisering.

Na mijn studie Nederlands Recht heb ik een studie Fiscaal Recht aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam met succes gevolgd.

Gecertificeerd Financieel Planner

Sinds de afronding van de studie Financieel Planner in 2006 ben ik als gecertificeerd Financieel Planner aangesloten bij de vereniging Financieel Planners (FFP).

Register Estate Planner
Na het volgen van de Specialisatieopleiding Estate Planning heb ik mij in 2021 aangesloten bij het Register Estate Planners (REP).

Vanwege de dynamiek in mijn vakgebied blijf ik mij continu ontwikkelen en volg ik regelmatig opleidingen, cursussen en seminars.

Ondersteuning nodig bij fiscale, financiële of juridische vraagstukken?

Sinds 1 februari 2018 run ik vanuit mijn praktijk aan huis met veel enthousiasme mijn eigen bedrijf Oomsadvies fiscale advisering en financiële-estate planning. Ik sta voor kwaliteit, persoonlijk advies en duidelijkheid. Voordat we aan een adviestraject beginnen maken we afspraken over het tarief, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Heeft u advies of ondersteuning nodig bij fiscale, financiële of juridische vraagstukken?
Ik sta graag voor u klaar!

Rein Ooms

Oomsadvies
Van Balverenweg 36
6721 ZW Bennekom
T: 06 1464 7509
E: info@oomsadvies.nl

Openingstijden
ma. t/m vr. 8.30 - 17.00 uur

In overleg zijn afspraken buiten kantooruren mogelijk.

FFP & CFP logo Register Estate Planners logo