Estate planning

Nalatenschap goed geregeld

In een Estate Plan legt u bij leven de wensen rondom uw vermogen vast. Een goed Estate Plan kan juridische en fiscale problemen voorkomen, en daarnaast een aanzienlijke belastingbesparing opleveren.

Ook bij kleinere vermogens en óók op jonge leeftijd!

EstatePlanning is niet alleen interessant als u veel vermogen heeft of ‘op leeftijd’ bent. Ook voor mensen met een kleiner vermogen en voor jonge mensen kan een Estate Plan veel voordeel opleveren voor later. Van belang is dat vroegtijdig wordt begonnen met een bepaalde vermogensstructuur om zo de tijd in uw voordeel te laten werken en het meest optimale fiscale voordeel wordt behaald voor de toekomst. Dát is wat Estate Planning voor u doet.

En bent u ondernemer? Ooms informeert u graag over de zeer aantrekkelijke fiscale faciliteiten voor ondernemers!

Testament

Wilt u (een deel van) uw vermogen nalaten aan andere personen dan uw erfgenamen of bepaalde instellingen dan is een testament hiervoor noodzakelijk. Hoe zit het met uw testament? Voldoet dit nog aan uw wensen? Het is raadzaam om periodiek uw testament nog eens tegen het licht te houden. Ooms geeft u ook hierin graag advies.

Huwelijkse voorwaarden

Ooms adviseert bij het opstellen van nieuwe of bestaande huwelijkse voorwaarden. Ook hiervoor geldt dat het verstandig is hier periodiek naar te kijken, worden de voorwaarden goed nageleefd en minstens zo belangrijk passen de voorwaarden nog bij uw situatie?

Professioneel advies

Het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en het schenkingsrecht vormen de basis van Estate Planning en bepalen de omvang en de samenstelling van een nalatenschap. Maar ze beïnvloeden elkaar ook onderling, en dat maakt de situatie als snel gecompliceerd. Er zijn nogal wat aspecten om rekening mee te houden. Dat maakt een persoonlijk Estate Plan, toegespitst op uw specifieke situatie, zo belangrijk. Estate Planning is een van Ooms’ specialismen.

Oomsadvies
Van Balverenweg 36
6721 ZW Bennekom
T: 06 1464 7509
E: info@oomsadvies.nl

Openingstijden
ma. t/m vr. 8.30 - 17.00 uur

In overleg zijn afspraken buiten kantooruren mogelijk.

FFP & CFP logo Register Estate Planners logo